¿Me lo pueden preguntar en español?

En aquests moments, de cara a dijous, quan hauran de tornar a enfrontar-se, la diferència entre tots dos equips és de 8 gols, els 3 que va encaixar l’Espanyol i els 5 que va marcar el Barça en el doble duel català-andalús. A això convindria afegir també els gols que uns van marcar al Sevilla i els que els altres van encaixar del Betis: zero.

Zero també són els punts que va obtenir el magistrat Francisco Pérez de los Cobos, en l’examen per a convertir-se en membre del Tribunal Europeu dels Drets Humans. No domina l’anglès, tot i que en la documentació aportada al Tribunal com a aspirant assegurava que el parlava, llegia i escrivia bé. “¿Me lo pueden preguntar en español?” diuen que va dir quan li van començar a fer preguntes en anglès, tal com preveu el protocol.

Un ridícul espantós del govern espanyol, que hauria d’assegurar-se que els seus candidats reuneixen els requisits necessaris pel càrrec al qual els proposa. És clar que Rajoy deu tenir un deute molt gran amb aquest senyor, perquè ja el va fer president del Tribunal Constitucional malgrat les protestes de l’oposició per tractar-se d’un afiliat en actiu del Partit Popular. El temps ha fet que s’oblidi aquell escàndol, però ara pren nova vigència si relacionem els dos fets. ¿No serà que Pérez de los Cobos és un jurista mediocre que accedeix a càrrecs rellevant per mèrits que no tenen res a veure amb la seva capacitació? Perquè, malgrat el que la situació actual té d’esperpèntica, el govern espanyol estaria disposat a pressionar per a col·locar-lo al TEDH. Francisco Pérez de los Cobos és germà del cap de l’operatiu policial de l’1 d’octubre.

Però avui la notícia del dia gira entorn del President Puigdemont. Altre cop convertit en un maldecap per Rajoy, ja és a Copenhaguen, com havia anunciat. Aquest matí, a primera hora la televisió ja donava imatges del seu embarcament a l’avió que l’hi portaria. Hi ha molta expectació i molts mitjans internacionals n’estan fent el seguiment. A hores d’ara, ja hem pogut veure també imatges seves traginant el tròlei pels passadissos de l’aeroport de la capital de Dinamarca. I també s’ha sabut que el govern espanyol ha posat a disposició de la Fiscalia la informació: Puigdemont és a Dinamarca. I que, basant-se en aquesta, el Fiscal General ja ha sol·licitat formalment al Jutge del Suprem que reactivi l’ordre europea de cerca i captura. I ara, que el jutge s’ho està rumiant.

Puigdemont, en un acte organitzat per la Universitat de Copenhaguen pronunciarà una conferència sobre Catalunya, i ho farà en algun idioma que no parlen ni Pérez de los Cobos ni el seu benefactor Rajoy.

Mentre escric això, el President del Parlament català acaba de proposar la investidura de Puigdemont i, a més a més, ha demanat una reunió amb Rajoy per parlar de la situació anòmala de Catalunya i negociar com invertir Puigdemont.

Mira si n’és de bona fe, aquest xicot!

Advertisement

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s