Hostalets

Ahir vam anar als Hostalets d’en Bas. Va ser com un rampell, demà operen al José Luis i aquesta tarda l’ingressem a l’hospital i ens va semblar que abans d’afrontar la situació ens havíem guanyat unes hores de distracció i de coneixença de nous indrets. I jo recordava que la Mar havia dit que el seu poble és bonic i també sabia que nosaltres no hi havíem estat mai.

A més, fa dies que busco un lloc on passar les vacances. Enguany tenim clar com han de ser, Escòcia haurà d’esperar a una millor ocasió, perquè ara toca ser solidari amb el nostre territori i contribuir en la mesura de les nostres possibilitats a la recuperació econòmica del país. Així que sabem que han de ser vacances de proximitat. A mi em ve de gust anar de càmping, estar en contacte amb la natura i llogar un bungalou o alguna cosa similar, més còmoda que una tenda de campanya, que tampoc no tenim, perquè els meus ossos ja no estan per a dormir a terra.

I ahir, aprofitant l’escapada, en vam parlar i resulta que a l’Anna no només li sembla bé, sinó que diu que ella tenia el mateix pensament, que li agradaria que busquem algun lloc prop d’un riu on podem refrescar-nos i fer petites excursions, assequibles a la nostra preparació física. I que un entorn com el de la Vall d’en Bas li sembla bé.

Així que la sortida va servir perfectament a l’objectiu pel qual havia estat concebuda. El poblet ens va agradar, vam dinar molt bé al Restaurant l’Hostalet i vam decidir el tipus de vacances que volem fer, de manera que efectivament, ens vam distreure durant unes hores.

Com indica el topònim, els Hostalets és un nucli de població situat a la Vall d’en Bas que va créixer entorn d’un hostal u hostalet on s’allotjaven per a descansar del camí els viatges que feien servi el camí ral que unia Olot i Vic. Els seus orígens daten de principis del S. XVIII i és el més jove de tots els pobles de la vall. I l’únic que es troba en el pla. El carrer Teixeda —és com ara el carrer major— destaca per les cases amb les corresponents eres al davant, ben restaurades i arrenglerades l’una al costat de l’altra. Si la visita es fa a la primavera o l’estiu, les llargues balconades de fusta mostren centenars de testos amb geranis i altres flors, conformant així una mena de jardí urbà de notable impacte visual; fets meritoris que han permès al poble d’Hostalets ser catalogat com a conjunt històric-artístic, segons diu la pàgina web oficial de l’Ajuntament del municipi que aplega els diversos nuclis de la vall d’en Bas.

Curiosament, actualment no n’hi ha cap d’hostal al poble.

Advertisement

6 thoughts on “Hostalets

 1. Vaja! D’haver-ho sabut us hauria saludat 🙂 pel que veig jo era a casa perquè a la foto hi veig el nostre cotxe aparcat a l’era del veí de davant de casa.
  Celebro que us agradés el poble i la vall. Cert que ara no hi ha cap hosta aqui. El que hi ha, just davant el Restaurant l’Hostalet, són allotjaments de turisme rural.
  Per qualsevol cosa que us pugui fer falta, aqui estem. Que vagi tot molt bé 😊

  Liked by 1 person

  1. Gràcies, Mar. No et vaig dir res perquè tot plegat va ser molt impovisat i perquè tampoc no volia condicionar el teu temps de descans setmanal, però mentre hi vam ser, em preguntava on podies viure, i mirava per si et veia per casualitat.
   No he respost abans perquè havia de marxar. Ara ja sóc a Barcelona, a casa del meu germà. Ara dinarem i després marxarem cap a la clínica a ingressar-lo. Encara li han de fer alguna prova abans de la intervenció. Sembla tranquil, però el que li han de fer no fa gràcia ni a qui no li han de fer.
   Una abraçada.

   M'agrada

   1. Sí, sí, perfecte. L’ha operat un xicot d’Igualada, casualment, molt amable, que ens ha donat tota mena d’explicacions i detalls, abans i després. Un 🏆.
    Ara estarà a la UCI 48 hores. Com que només deixen passar una persona i sempre la mateixa, va la meva neboda a les hores de visita. Acaba de dir-nos que ara l’ha vist, que ha estat mig despert una estona i que l’ha reconeguda i ja ha preguntat per tots. I això és molt bon senyal.
    Gràcies per l’interès!
    😘

    M'agrada

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s