6T.1

Era negra nit i a l’estació de Montblanc plovisquejava quan començaven a caminar. Eren només quatre gotes, però encara queien quan entraven a Sant Joan de la Muntanya després de 3 km d’ascens continuat. L’ermita és un mirador sobre Montblanc i una part de la Conca de Barberà des del qual, lluny enllà, es veu passar l’AVE de camí a l’estranger. I, més a prop, un polígon industrial pròxim a la ciutat, que les coses que no agraden també hi són i també es veuen.

L’ermita estava molt endreçada. La refan i la mantenen els seus amics i, al seu redós esmorzaren els pelegrins.

Contravenint les prediccions que anunciaven que no se l’esperava fins a la tarda, la pluja els ha acompanyat amb intermitència i poca intensitat tot el camí. Des de Sant Joan, el camí davalla fins a l’ermita de la Santíssima Trinitat per a enfilar-se de nou i accedir al Coll de la Vena. Era l’últim escull de la caminada; a partir d’aquí tot fa baixada fins a Poblet, el primer dels tres monestirs per què passa la Ruta del Cister que han emprès el senyor Poblet i els seus amics.

A la botiga de Poblet recollien el carnet de pelegrins. Complien així amb un ritual, una moda. Ara cal que l’omplin de segells dels llocs per on passin, per a justificar haver completat les cinc etapes del camí que transita pel GR175. Un tros de paper que al final només tindrà el valor que cada caminador li vulgui atorgar. En rebre’l, el senyor Poblet pensava que, si continua endavant, el carnet li servirà de recordatori. I que, cada cop que se’l miri, se sentirà orgullós d’haver arribat on sigui que arribarà. Només ell sap de la lluita que porta contra els seus dimonis, reals o ficticis.

Salvada l’escassa distància que separa Poblet de l’Espluga de Francolí, els vuit veterans igualadins celebraven el bon fi de l’etapa amb un dinar a les Disset Fonts. Els acompanyaven els dos amics que han fet de suport logístic, més veterans encara.

Advertisement

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s