A Olivia

Roald Dahl
Roald Dahl

Dotze dies sense escriure és molt de temps, però així han sigut les coses o així les he deixat que passessin.

Per diverses causes, no hi ha hagut excursions en aquest període i les excursions són el tema que més abunda en el meu diari. A més, tret del Rec, que ha celebrat una nova edició, i que hi van venir el José Luis i la Montse i l’Ana i el Ramon i l’Emma a passar el dissabte en família amb nosaltres, i que, també dissabte, es va casar la Maria, no ha passat res de massa transcendent.

L’Emma està preciosa i al meu germà li cau la bava amb la seva neta. La Paula va anar molt guapa al casament de la seva amiga. Es coneixen des de la guarderia i res les ha separat en els vint-i-cinc anys que tenen. Al seu aire, amb el seu estil, el Marc també feia patxoca. Fan bona parella, ell i la Paula.

En Roald Dhal escrivia “Charlie i la fàbrica de xocolata” quan va morir la seva primera filla. El dolor infinit que li causava la pèrdua li impedia seguir endavant i el va dur a transitar per l’etapa més fosca i estèril de la seva vida. Alcoholitzat i amb deutes, el seu matrimoni naufragava. I, no obstant això, amb el suport de la dona, aconsegueix reeixir i acabar el llibre. Però en un rampell, l’estripa i se n’oblida fins que, mesos més tard, la Chantal, li presenta el manuscrit recompost i li demana que l’hi llegeixi com feia amb sa germana morta. Ell escolta els suggeriments de la nena i reescriu el llibre tenint-los en compte.

Olivia tenia set anys i va morir d’encefalitis provocada pel xarampió, que no tenia vaccí aleshores. “A Olivia” és la pel·lícula que he vist aquesta tarda i és trista, però m’ha agradat saber més d’aquest autor considerat un dels millors contistes de tots els temps.

Advertisement

Deixa aquí el teu comentari.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s